BIOLINE – Biológiai szervesanyag-kezelő készítmény

Kérem, ha bármilyen kérdése merülne fel, hívja kollégánkat bizalommal. Készséggel állunk rendelkezésére a termékekkel kapcsolatos szakmai kérdések megválaszolásában.

HEXACHEM Vegyianyaggyártó és Kereskedelmi Kft.

ügyfélszolgálat

+36 20/ 589-6910


sales@hexachem.eu

bioline-biologiai-szervesanyag-kezelo-lebonto-higtragya-csatorna-tisztito-ipari-chemico-15l

A BIOLINE korszerű mikroorganizmusok egy olyan koncentrált keveréke, mely széles választékban termeli a szerves anyagok lebontásához szükséges enzimeket. Ezáltal karbantartja a lefolyókat, zsírfogókat, hígtrágya (rothasztó-medence) tárolómedencéket és növeli a szennyvíztisztító medencék hatékonyságát. A készítmény előállítása, szelektív tenyésztéssel és izolációval történik, a benne található baktériumoknak kórokozó hatásuk nincs.

Felhasználási területek:

  • Használatát javasoljuk az iparban, élelmiszeriparban, vendéglátásban, szállodákban, irodaházakban, nagykonyhákon, egészségügyben, közintézményekben, iskolákban, óvodákban, bölcsődékben, szociális otthonokban és az állattenyésztésben.

Használatának előnyei:

  • Csökkenti a csőtisztítási költségeket, mivel fellazítja a zsírlerakódásokat, így biztosítva a szabad folyadékáramlást.
  • Jelentősen mérsékli a kellemetlen szagokat.
  • Megtelepszik a csővezetékek, medencék, tárolók belső falán, meggyorsítva a lebomlási tisztulási folyamatokat.
  • A kezeléssel nagymértékben csökkenthető az ürítések száma.
  • Optimális szennyvíz-áteresztőképességet biztosít.
  • Használata egyszerű és biztonságos

Használati utasítás:

Használata előtt keverjük, vagy rázzuk össze a készítményt és ellenőrizzük a következő paramétereket. A pH érték akkor optimális, ha az 4,5 és 7,5 között van. Eltérés esetén a biológiai folyamatok hatékonysága csökkenhet, a baktériumok szaporodása lelassulhat, de ha a körülmények optimalizálódnak, akkor automatikusan aktivizálódik a biofolyamat. A készítményt rendszeresen kell alkalmazni (naponta, hetente, havonta ugyanazokon a napokon), minimális tisztítószer-terhelés mellett. A csővezetékek, lefolyók, zsírfogók tisztítását kezdjük mindig a rendszer alsó részeinél, mivel így megakadályozhatjuk, hogy a felső részeken fellazított lerakódások, dugulást okozzanak a csővezetékek alsó szegmensében. A kezelések megkezdése előtt 6-10 órával hígítsunk fel egy rész BIOLINE-t, tíz rész kézmeleg, azaz 25-30°C–os vízzel, valamint tegyünk az oldatba, 20-30dkg hőkezelt keményítőt (száraz kenyér, zsemlemorzsa vagy dara). Az így előkészített BIOLINE oldatot öntse a kezelni kívánt csővezetékbe, aknába, trágyacsatornába. A szerves anyagokat a mikroorganizmusok részlegesen lebontják, illetve sejtenként vízzé, széndioxiddá és biomasszává alakítják át, ezáltal a biológiai folyamat önállóan, kémiai anyagok hozzáadása nélkül hat. Mivel a mikroorganizmusoknak egy része a csatornába kerül, vagy elhal mindenképpen szükséges a folyamatos utánpótlásról gondoskodni.

Tagged under: