ECLIPSE II. – Fertőtlenítő hatású vízkezelő szer

Kérem, ha bármilyen kérdése merülne fel, hívja kollégánkat bizalommal. Készséggel állunk rendelkezésére a termékekkel kapcsolatos szakmai kérdések megválaszolásában.

HEXACHEM Vegyianyaggyártó és Kereskedelmi Kft.

ügyfélszolgálat

+36 20/ 589-6910


sales@hexachem.eu

eclipse-II-fertotlenito-hatasu-vizkezelo-szer-habzasmentes-algasodasgatlo-chemico-5lRendkívül hatékony, széles mikrobiológiai hatásspektrummal rendelkező fertőtlenítő hatású készítmény, mely kiválóan alkalmas a technológiai vízhálózatok tápvizeinek a kezelésére és kondicionálására. Megfelelő arányban a vízhez adagolva megakadályozza az algaképződés kialakulását, de nagyobb koncentrációban történő használata esetén akár a meglévő algatelepek ellen is hatásos, Magas komplexképző tartalmának köszönhetően jelentős mértékben csökkenti az ásványi anyag kiválást és vízkőképződés mértékét. A munkaoldat enyhén savas kémhatású, mely alkalmas mindenfajta szerkezeti anyagból készült víztechnológiai berendezésben és csőhálózatban történő felhasználására. A felületeket nem támadja meg, legyen az vas, acél, rozsdamentes acél, alumínium, réz, sárgaréz vagy műanyag. Nem habzó összeállítású, gazdaságos környezetbarát termék.

Felhasználási területek:

  • Egészségügy: Rendelők, műtők, várótermek, folyosók, lépcsőházak, betegszobák, vizesblokkok, öltözők mosható felületeinek fertőtlenítésére 2%-os koncentrációban és 10-15 perces behatási idővel használjuk.
  • Közintézmények: Lépcsőházak, irodák, tantermek, folyosók, szociális helyiségek mosható felületeinek fertőtlenítő tisztítására használjuk.
  • Fürdők, uszodák, víztárolók: Medencék, közlekedők, öltözők, vizesblokkok, szaunák és egyéb padozatok, felületek fertőtlenítő tisztítására ajánljuk a használatát. A felületek algamentesítésére használjunk 0,2-1%-os oldatot és hagyjunk 30-60perc hatásidőt a szernek. Az alga kialakulásának megakadályozására 0,01-0,1%-ban a tárolóban lévő vízhez kell keverni.
  • Élelmiszer, gyógyszeripar: Minden mosható felület fertőtlenítő tisztítására ajánljuk, pl.: tankok, tartályok, berendezések. Élelmiszerrel érintkező felületek esetén végezzünk öblítést. Javasolt hígítási arány: 1:30 – 1:50, hatásidő 15-20 perc. Penészgomba telepek eltávolítására 1:50 – 1:100 hígítsuk az oldatot, hatásidő 20-30 perc, gombásodás kialakulása ellen 1-2 heti rendszerességgel 0,1-0,5% koncentrációban juttassuk az elkészített oldatot a felületre, öblíteni nem szükséges. Általános mindennapi takarításban 1:200 hígítási arány javasolt
  • Mezőgazdaság: Állattenyésztésben az ólak, nevelők, itatók, tejházak berendezéseinek és egyéb padozatok, fertőtlenítő tisztítására, valamint tőgyfertőtlenítésre ajánljuk.
  • Ipar: Elsősorban a zárt vízrendszerek kezelésére, vízhálózatok fertőtlenítésére és az alga képződés megakadályozására javasoljuk használatát. Javasolt hígítás: 0,01-0,1%-ban 

Használatának előnyei:

  • Gazdaságos és hatékony.
  • Széles mikrobiológiai hatásspektrumú.
  • Egy fázisban fertőtlenít és megakadályozza a szerves kiválásokat.
  • Környezetbarát, biológiailag lebomlik.

Használati utasítás:

Megfelelő vizes hígításban permetezéssel, szivaccsal, ronggyal vigyük fel a tisztítani kívánt felületre, majd hagyjunk 10-20 perc behatási időt, szükség esetén öblítsük. Erős szennyeződés esetén javasoljuk még a felületfertőtlenítést megelőzően, a CHEMICO FLOORON-nal történő felülettisztítást elvégezni. Zárt rendszerek esetében, legtöbbször vízkövesedés vagy rozsdásodás fordul elő, amit a csővezetékek, hőcserélők és más berendezések anyagminőségétől függően, az annak megfelelő savbázisú készítményünkkel távolíthatjuk el, még a kezelést megelőzően.

Hígíthatóság: 1:200 -1:2000

Tagged under: