TOPGLIDE II. – Szilikonos formaleválasztó

Kérem, ha bármilyen kérdése merülne fel, hívja kollégánkat bizalommal. Készséggel állunk rendelkezésére a termékekkel kapcsolatos szakmai kérdések megválaszolásában.

HEXACHEM Vegyianyaggyártó és Kereskedelmi Kft.

ügyfélszolgálat

+36 20/ 589-6910


sales@hexachem.eu

topglide-ii-formalevalaszto-surlodas-csokkento-spray-aerosol-ipari-chemicoA TOPGLIDE II. egy formaleválasztó és súrlódáscsökkentő hatású folyadék, mely jó tisztító, kenő és víztaszító tulajdonsággal rendelkezik. Színtelen, szagtalan, nem tartalmaz freonokat és más az emberre és a környezetre ártalmas anyagokat. Tapadásmentes felületet biztosít. Széles hőmérséklet tartományban -40°C és +250°C között alkalmazható. Speciális összetételének köszönhetően széleskörű felhasználást tesz lehetővé. Ápol, véd, kondicionál. A kezelt felületen nem hagy zsíros maradékot, de stabil védőbevonatot képez, mely antisztatikus hatással párosul. Felújítja és ápolja a műanyag, bőr, műbőr és gumi felületeket. Megakadályozza az enyvek, ragasztók, lakkok és a tinta letapadását.

Felhasználási területek:

 • Műanyagipar: Kiválóan használható a fröccsgépek, öntő formák, sütőpofák leválasztó anyagaként.
 • Gumiipar: Hideg technológiában a fém és a gumi felületek közötti letapadást megakadályozza. Nem épül be a gumi szerkezetébe, így annak minőségét nem befolyásolja. Meleg technológiában elsősorban a vulkanizáló formák védelmére és formaleválasztásra ajánlott a használata. A gyártás során fellépő 180°C- 200°C-os hőnek tartósan ellenáll és stabil filmréteget képez, ezzel is javítja a gumi felület minőségét.
 • Bútorgyártás, asztalos műhelyek: Eredményesen akadályozza meg a ragasztók, lakkok, festékek nem kívánt letapadását. Kiváló kenést biztosít a fűrészek vágólapjainak számára, ezzel csökkentve a súrlódást, felhevülést, és biztosítja a jó üzemi teljesítményt. A TOPGLIDE használatával egyenletesebb, jobb minőségű vágási felületet érhetünk el.
 • Csomagolóipar: Rendkívül hatásos a szalagok, sütőpofák, csúszdák formaleválasztó és síkosító aeroszoljaként.
 • Textilipar: Kitűnően alkalmazható a szabászkések, szabászasztalok, csúszdák felületén. Megakadályozza a nyomóhengerek enyvvel, ragasztóval való elszennyeződését.
 • Gépjárműipar: Ajánljuk műszerfalak tisztítására, ápolására valamint a gumiabroncsok ápolására, védelmére. A gépjárművek külső és belső műanyag felületeinek megvédésére alkalmas, így hosszú ideig biztosítja a felület por és foltmentességét.
 • Egyéb: Sokrétű felhasználhatósága miatt kedvelt segédanyaga a cipőgyártásnak, tejiparnak, nyomdaiparnak, papíriparnak.

Használatának előnyei:

 • Csökkenti az állásidőt.
 • Javítja a késztermék felületi minőségét.
 • Csökken a ráfordított munkaidő.
 • Nő a termelékenység és a teljesítmény.
 • Nő az öntőformák élettartama.

Használati utasítás:

A kezelendő felületről miután eltávolítottuk a szennyeződést, kb. 20 cm-es távolságból szórással vigyük fel az anyagot. A kezelést követően 2-3 percen belül rongy segítségével egyenletesen szétteríthetjük a folyadékot, illetve a felesleges anyagot letörölhetjük.

Hőállóság: -40°C és +260°C között

Tagged under: