PYREX 1200 PLUS – Besülésgátló szerelő-kenő

Kérem, ha bármilyen kérdése merülne fel, hívja kollégánkat bizalommal. Készséggel állunk rendelkezésére a termékekkel kapcsolatos szakmai kérdések megválaszolásában.

HEXACHEM Vegyianyaggyártó és Kereskedelmi Kft.

ügyfélszolgálat

+36 20/ 589-6910


sales@hexachem.eu

pyrex-1200-plus-besules-gatlo-szerelo-keno-anyag-ipari-chemico-kannaA PYREX 1200 egy speciális alumínium bázisú paszta, mely egyesíti a kiváló kenőképességet a magas hőállósággal. A felületeken egy vékony filmréteget képez, mely tartósan védi a kötőelemeket, alkatrészeket a berágódástól, korróziótól. Szélsőséges hőmérsékleti körülmények között is lehetővé teszi a kötések könnyű oldását, a berendezések szerelését. Rendkívül széles hő- tartományban alkalmazható, hiszen -180°C és +1200°C között stabil marad a felületen. Állandó kenést biztosít, nem szárad ki, ellenáll a víz, gőz kimosó hatásának. Savas és lúgos közegben is érvényesül jótékony hatása. Alkalmazásával csökken a bemaródás és a súrlódás, ezáltal megnő a kötőelemek, tömítések élettartama. Különböző anyagminőségű fémek illesztésénél is elősegíti a könnyű szerelhetőséget. Kisebb tömítetlenségek megszüntetésére is alkalmas és megakadályozza, hogy a kezelt felületek közé idegen szennyezőanyag kerülhessen. Szorosabb és stabilabb csatlakozást tesz lehetővé és meggátolja a tömítések melletti kifújást. A kezelt felületeken a bevonat nem párolog el, nem csomósodik és keményedik ki. Nem tartalmaz szilikonokat, molibdént és ólmot. Nem károsítja a fémeket, gumikat és műanyagokat!

Felhasználási területek:

 • Ipar: Vasúti váltók kezelésére és nagy terhelésnek ill. korróziónak kitett rögzítő elemek védelmére ajánljuk. Öntödékben pl. az öntőgépek kivető tüskéinek és a kanál csuklós karjának kezelésére javasoljuk. Minden más területen is eredményesen használhatjuk, ahol a magas hőfoknak kitett részegységek kenése vagy jobb súrlódása, csúszása a cél. Csavaroknál, anyáknál elsősorban erőműveknél, égetőknél, kazánoknál célszerű a használata.
 • Építőipar: Csőtömítéseknél, légkalapácsoknál, különböző talajtömörítő és döngölő gépeknél használható jó eredménnyel.
 • Gépjárműipar: A kipufogó rendszerek csavarkötésinél, tömítéseinél, az izzító gyertyák behelyezésénél, hidraulikatömítéseknél és a motorblokk összes kötőeleménél kiváló eredménnyel alkalmazható.

Használatának előnyei:

 • Véd a korróziótól.
 • Növeli az alkatrészek, kötőelemek, rögzítő elemek élettartamát.
 • Javítja az üzemi teljesítményt, növeli a termelékenységét.
 • Védi a kötőelemeket, tömítéseket a besüléstől, berágódástól és a sérülésektől.
 • Újra hasznosíthatók lesznek a kötőelemek, tömítések.
 • Könnyebbé teszi a szerelési műveleteket.
 • Csökkenti a súrlódó fém felületek kopását – Rendkívül ellenálló filmréteget képez, mely -180°C és +1200°C között stabil.
 • Nagy nyomásállóság jellemzi.

Használati utasítás:

Lehetőség szerint még a kezelés előtt tisztítsuk meg a felületet! A flakon speciálisan kialakított nyílását irányítsuk a kezelendő részre, majd függőlegesen tartva juttassunk egy kis mennyiséget a felületre. A folyadék jó kúszóképessége miatt egyenletesen eloszlik rajta és rövid idő alatt egy védő réteget képez. A műveletet szükség szerint ismételjük meg. 1kg PYREX 1200 kb. 50m2 felület teljes kezelésére elegendő. Ne használjuk a PYREX 1200-at teflon bevonatú felületek esetén!

Hőállóság: -180°C-tól +1200°C-ig

pyrex-1200-plus-besules-gatlo-szerelo-keno-anyag-ipari-chemico-250ml

Tagged under: